توصیه های فنی بادزدگی سیب زمینی برای کشاورزان سیب زمینی کار
به اطلاع همکاران عزیز در مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها بخصوص در شهرستانهای اردبیل و نمین و نیر و سرعین که کشت سیب زمینی در آن مناطق انجام گرفته و سیب زمینی ها در مرحله فنولوژی ساقه دادن جانبی و گاهی برگ دادن هستند می رساند
به هشدارهای که در خصوص شیوع بیماری بادزدگی در مزارع سیب زمینی تا رفع شرایط اپیدمی بیماری بادزدگی استفاده از ازت را مدیریت و بعضا تا مساعد شدن شرایط اقلیمی عدم استفاده از کود ازته پیشنهاد می گردد
و به زارعین سیب زمینی کار توصیه می گردد
-ابیاری مزارع را مدیریت شده و بهنگام و کم ابیاری تا از شیوه بیماری بادزدگی جلوگیری گردد
-از مصرف و تجویز کود و سموم غیر مرتبط و تقلبی با نظارت جدی کشاورزان را پرهیز گردد
-مدیریت مزرعه از همه جهات و کارشناسی شده انجام گیرد تا آسیبی به مزارع سیب زمینی وارد نگردد
راه های پیشگیری و کنترل بیماری بادزدگی سیب زمینی:
-حذف علف های هرز میزبان بیماری
-خاک دهی مناسب در پای بوته (حداقل ١٨ سانتی متر بالاتر از بذر)
-استفاده از آبیاری قطره ای
-کاهش مصرف کودهای ازته
-استفاده از بردوفیکس به شرح زیر:
- ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ۵ در هزار
- سم پاشی با نسبت ۵ در هزار هنگام جوانه زنی و باز شدن اولین برگ ها
-سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در زمانی که ارتفاع بوته ها ١۰-١۵ سانتی متر هستند
-تکرار سم پاشی با نسبت ۵ در هزار با فواصل دو هفته یک بار تا زمان برداشت
مدیریت زراعت استان سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۳