رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در حال حاضر استان اردبیل ۱۲۰ هزار و ۳۰۰ نفر بهره بردار بخش کشاورزی دارد که در حوزه های مختلف فعال هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل، نوبخت اژدری بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: اردبیل قطب کشاورزی کشورمان است و با داشتن اراضی زراعی و باغی ۷۸۰ هزار هکتاری جزو استانهای پیشتاز در تولید محصولات استراتژیک محسوب میشود.
وی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی را اعم از زراعی، باغی و دامی ۱۲۰ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام و خاطرنشان کرد: در این استان ۹۷۱ هزار و ۹۰۰ هکتار اراضی ملی ۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل و ۹۲۰ هزار و ۴۰۰ هکتار مرتع وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تشریح سیمای کشاورزی استان اردبیل براساس آخرین آمار و اطلاعات تصریح کرد: سطح زیرکشت این استان ۷۴۰ هزار هکتار است که در بخش زراعت تولید بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی را شاهدیم.
اژدری سطح زیر کشت باغات مثمر استان را ۳۹ هزار و ۳۵۲ هکتار اعلام کرد و گفت: در این استان سرسبز سالانه ۲۷۸ هزار تن محصولات متنوع باغی تولید و روانه بازار مصرف میشود.
وی به وضعیت توسعه گلخانهها نیز اشاره کرد و افزود: ۱۸۵ هکتار سطح زیر کشت گلخانههای استان است که از این مجتمعها بالغ بر ۲۵ هزار تن محصولات متنوع گلخانهای تولید شده و به بازارهای داخلی و خارجی ارسال میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: سطح زیرکشت گیاهان دارویی در این استان یک هزار و ۲۰۰ هکتار است که سالانه ۷۵۵ تن محصولات متنوع از ارقام گیاهان دارویی تولید و فرآوری شده و راهی بازار مصرف میشود.
اژدری تعداد واحدهای دامپروری این استان را ۷۱۴ واحد دام صنعتی اعلام و اظهار کرد: میزان تولید این واحدهای صنعتی دامپروری بالغ بر ۲۶۲ هزار تن است.
وی خاطرنشان کرد: در استان اردبیل ۵۳۵ واحد پرورش طیور و ماکیان وجود دارد که میزان تولید محصولات در این بخش ۵۰ هزار ۶۷۶ تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مورد آخرین آمار زنبورستان ها نیز گفت: در استان اردبیل ۵۲۹ هزار و ۶۹۰ کلنی زنبور عسل وجود دارد که سالانه ۷ هزار و ۳۱۴ تن عسل استحصال و روانه بازار مصرف میشود.
اژدری با برشمردن محصولات شاخص استان بیان کرد: این استان در تولید عدس، بذر چغندر، ذرت بذری، سورگوم و مینی تیوبر رتبه اول، سیب زمینی، هلو، شلیل، پنبه و سویا رتبه دوم و عسل و کلزا رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: ۱۰ درصد جوجه یکروزه کشور در این استان تولید میشود و اردبیل قطب تولید و صادرات جوجه یکروزه کشور است.
اژدری در پایان به وضعیت تولید آبزیان در اردبیل اشاره کرد و گفت: ۵۲۰ واحد مزاع پرورش ماهی در این استان قادر به تولید ۱۲ هزار و ۶۵۰ تن انواع آبزیان هست.