به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یحیی آذرمی با اعلام این خبر اظهار کرد: کنترل بیولوژیک پدیدهای طبیعی بوده که هدف آن تنظیم جمعیت موجودات است و میتواند به صورت طبیعی و یا با دخالت انسان اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه حشرات مهمترین گروه از عوامل زنده هستند که در برنامههای کنترل بیولوژیک مورد استفاده قرار می گیرند، افزود، لزوم کنترل آفات در تولید محصولات کشاورزی به منظور کاهش جمعیت آفات زیر سطح آستانه اقتصادی، ضرورت افزایش اطلاعات در مورد آلودگیهای زیست- محیطی آفتکشهای شیمیایی را بیش از پیش ضروری میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی در ادامه از برنامه کنترل بیولوژیکی آفات در سطح بیش از 5400 هکتار از اراضی کشاورزی ( 900 هکتار بخش خصوصی و 4500 هکتار شرکت کشت و صنعت مغان) در سال 1401 خبر داد و گفت: در حال حاضر دو واحد انسکتاریوم فعال وجود دارد که کار تولید و پرورش عوامل مفید (زنبورهای تریکوگراما و براکون) را انجام میدهند و برنامه رهاسازی با استفاده از تله های فرمونی تعیین و به انسکتاریوم های طرف قرارداد ابلاغ می شود
وی یادآور شد، آموزش های ترویجی لازم به بهره برداران در خصوص ضرورت و اهمیت توجه به جایگزینی روش های بیولوژیک، اهمیت تولید محصول سالم و حرکت به سوی پایداری در قالب کلاس های آموزشی- ترویجی انجام می شود.
وی گفت: در سال جاری برنامه مبارزه بیولوژیک در مزارع گوجه فرنگی، ذرت ، پنبه و سویا اجرا میشود. از نیمه دوم خرداد ماه اولین رهاسازی زنبور تریکوگراما در سطح 600 هکتار گوجه فرنگی آغاز و هم اکنون این عملیات در مزارع پنبه و ذرت با رها سازی زنبورهای تریکوگراما و براکون در حال انجام می باشد و تا اواخر شهریورماه ادامه خواهد داشت.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل