به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزری استان اردبیل یوسف جهانی با اعلام این خبر افزود: سالانه در این شهرستان 36 هزار تن شیر تولید می شود که این مقدار شیر از بیش از 300 واحد پرورش گاو شیری روستایی دارای پروانه با ظرفیت 20هزار راس و 14 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 500 راس، تولید شده و در مجموع موجب اشتغال زایی 30نفر در واحدهای صنعتی وبیش از 2000 نفر در واحدهای روستایی این شهرستان گردیده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: یک مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از 3 تن شیر و سالانه بیش از 1000تن شیر با اشتغالزایی برای 5نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه سوم را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب ، پروتئین ها قند و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل ؛ شیر کامل ، شیر بدون چربی ، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند. و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند .