رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت : اولین قدم در دستیابی به امنیت غذایی و خودکفایی حفاظت از خاکهای زراعی و کشاورزی است و تمام تلاش خود را در جهت بهره وری و حفاظت از این سرمایه ملی بکار خواهیم گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نوبخت اژدری که در مراسمی به مناسبت روز جهانی خاک سخن می گفت با اعلام این مطلب افزود: خاک هر منطقه به نوعی سرمایه ملی محسوب می شود زیرا امنیت غذایی هر کشوری نماد استقلال آن کشور است و تخریب خاک باعث از بین رفتن کشاورزی پایدار و به تبع آن از بین رفتن امنیت غذایی و در نهایت منجر به زوال تدریجی استقلال آن کشور می گردد.
وی ادامه داد : خاک علاوه بر حفظ پوشش گیاهی و تامین امنیت غذایی، توانایی ذخیره آب درون خود و افزایش زمان تمرکز آب حوضه های آبخیز و جلوگیری از وقوع سیلاب را دارد.
این مقام مسئول با نگرشی تخصصی و هوشمندانه به ضرورت حفاظت از خاک زارعی افزود: هدر رفت خاک و کاهش حاصلخیزی، ایجاد و افزایش روان آب و سیلاب، آلودگی آب ها، افزایش رسوب گذاری در مخازن سدها و منابع آبی، کاهش بهره وری کشاورزی و مهاجرت و معضلات اجتماعی از پیامدهای فرسایش خاک می باشد.
این مقام با اشاره به راهکارهای حفاظت از خاکهای زراعی استان افزود: به استناد قانون حفاظت از خاک و ماده هفت ، این سازمان اقدام به عقد قرارداد مطالعات خاکشناسی در 500 هکتار از اراضی پارس آباد جهت پایش و توصیه نحوه مصرف کودهای شیمیایی و کنترل و برنامه ریزی آتی در جهت حفظ خاک زراعی نموده است.
این مقام مسئول همچنین در راستای استفاده بهینه از خاکهای زراعی با اشاره به تخصیص 730 میلیارد ریال اعتبار از مجموع 2000 میلیارد ریال مصوب سفر ریاست جمهوری افزود: با مبلغ تخصیص داده شده 5 استخر معیشتی در سطح شهرستانهای مشکین شهر و خلخال و اردبیل به بهره برداری رسید و از این مبلغ نیز عملیات اجرایی یک فقره استخر نیز در حال اتمام است و با تکمیل اختصاص اعتبار 2000 میلیارد ریالی اشاره شده علاوه بر این 3 فقره استخر نیز در سطح استان وارد مدار بهره برداری خواهد شد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: پایین دست طرح سد یامچی به غیر از تی 15 با تامین 20 میلیارد ریال به مساحت 2500 هکتار پس از تکمیل نواقصاتی سال گذشته به بهره برداری کامل رسید .
وی ادامه داد : مبلغ 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی تامین اعتبار از سوی معاونت آب و خاک و با پیگیری این سازمان انجام و با تخصیص کامل ، دو طرح پایاب سرخاب نیز به مساحت 3530 هکتار و اراضی پایاب سد پیله سحران به مساحت 2900 هکتار به بهره برداری می رسد.