سومین جشنواره گردو روز جمعه با حضورهمکارانجهاد کشاورزی و گردشگران استان اردبیل و گیلان و نیز با شرکت مردم محلی و تولیدکنندگان این محصول در شهر کلور بخش شاهرود شهرستان خلخال برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ،در این جشنواره که همراه با اجرای نمایش و موسیقی محلی بود، انواع ارقام گردو به همراه محصولات جانبی و نیز صنایع دستی و غذایی مرتبط با گردو عرضه شد و شرکتکنندگان در هوایی مطبوع و پاییزی، ساعات خوشی را در آخرین روزهای مهرماه سپری کردند.
خلخال با سه هزار و ۵۰۰ تن تولید محصول، قطب استحصال گردوی کشور است
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خلخال هم در این جشنواره با بیان این که ۶۰ درصد گردوی استان اردبیل در خلخال تولید می شود، گفت: میانگین برداشت گردو از باغهای این شهرستان ۲.۵ تن در هکتار است و با پایان فصل برداشت، امسال بیش از سه هزار و ۵۰۰ تن گردو از باغهای بارور منطقه برداشت شد.
حسن نورمحمدی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی توانمندیها و ظرفیتهای گردشگری بخش شاهرود شهرستان خلخال به عنوان یکی از مهمترین قطبهای تولید محصول گردو در کشور ذکر کرد و افزود: در این جشنواره ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان خلخال به عنوان دروازه گردشگری استان اردبیل و یکی از مراکز مهم تولید محصولات باغی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: شهرستان خلخال با جغرافیای منحصر به فرد، تنوع فرهنگی، جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری و با تنوع ظرفیتهای گردشگری و وجود باغات و تفرجگاههای منحصر بفرد قابلیت جذب گردشگران زیادی را دارد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی خلخال همچنین با اشاره به وجود دهها درخت کهنسال گردو در بخش شاهرود و روستاهای این شهرستان و گره خوردن زندگی و معیشت بخش زیادی از مردم منطقه با این محصول، از برنامهریزی برای نوسازی باغات گردوی منطقه خبر داد.
وی مجموع باغات گردوی شهرستان خلخال را ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و با اشاره به بارور بودن یک هزار و ۵۰۰ هکتار از این باغات اضافه کرد: شهرستان خلخال با تولید بیش از سه هزار و ۵۰۰ تن گردو در سال از قطبهای بزرگ تولید گردوی استان اردبیل و همچنین کشور به شمار میرود.
نورمحمدی اظهار کرد: در سالهای گذشته به علت سرمازدگی بخش مهمی از محصول گردو در این شهرستان از بین میرفت اما امسال پیشبینی میشود تولید گردو به میانگین سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن برسد.
وی همچنین گفت: سرشاخه کاری درختان گردوی کهنسال و جایگزینی نهالهای گردوی مقاوم در مقابل سرما و خشکسالی از جمله طرحهای در حال اجرای مدیریت جهاد کشاورزی برای پایدارسازی میزان تولید گردو در این شهرستان است و سالانه حدود ۵۰ هکتار از درختان قدیمی گردو سرشاخه کاری میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی خلخال با بیان اینکه سرشاخه کاری از مطمئنترین روشها برای جلوگیری از خسارتهای سرمای دیررس بهاره با استفاده از ارقام تجاری چندلر و فرنور به عنوان ارقام دیرگل و دیربرگ ده است، اضافه کرد: تاکنون بیش از ۳۰ هزار پیوندک در سطح ۱۵۰ هکتار از باغهای گردوی خلخال سرشاخهکاری شده است.
وی افزود: در چند سال اخیر بیش از ۱۰۰ هکتار باغ گردو پیوندی از رقم تجاری چندلر در مناطق مستعد پرورش باغهای گردوی خلخال احداث شده و سال گذشته نیز مدیریت جهاد کشاورزی با تهیه و تامین بیش از هشت هزار اصله نهال گردوی
گفتنی است،در این جشنواره که همراه با نمایشگاه عرضه دستاوردها و معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان خلخال بود، لوح ثبت رویداد ملی جشنواره گردوی شهر کلور بخش شاهرود شهرستان خلخال رونمایی شد.