به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ، خلیل نیکشاد که در جمع مدیران خبرگزاریهای فعال استان به مناسبت فرا رسیدن یوم ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان سخن می گفت با اعلام این مطلب افزود: اصحاب رسانه صدای رسای تولید کنندگان و مصرف کنندگان هستند . با هم بودن ، در کنار هم بودن و انتقاد پذیر بودن و انتقاد سازنده نمودن بدور از غرض ورزی موجبات رشد و ترقی اطلاع رسانی شفاف را فراهم می سازد.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: استان اردبیل از قابلیت ها و توانمندیهای زیادی در سطح ملی برخوردار است به گونه ای که 32 نوع انواع محصولات کشاورزی در استان کشت و زرع می شود . استان اردبیل به دلیل دارا بودن سه دشت حاصلخیر اردبیل و مشکین شهر و مغان از قابلیت های منحصر بفردی در تولید انواع محصولات کشاورزی برخوردار است .
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: میزان تولید انواع محصولات زراعی و باغی در استان بالغ بر 4 و نیم میلیون تن می باشد این استان در تولید 12 محصول مهم کشاورزی رتبه اول تا هشت کشوری را به خود اختصاص داده است . در تولید سیب زمینی پائیزه رتبه اول کشوری را داریم . به همین دلیل است که استان اردبیل ظرفیت بالقوه ای در تولید و ایجاد اشتغال و کارآفرینی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارد.
نیکشاد در ادامه سخنان خود با استناد به دلایل علمی و تخصصی افزود: استان اردبیل ویترین تولید بذر در سطح کشور است. بذور تولیدی در این استان از لحاظ پاکی و خلوص و عدم آلودگی به آفات و امراض در سطح کشور نمونه است به این دلیل که در سطح 12000 هزار هکتاری زمین های زراعی دشت اردبیل که حدود 1500 متر از سطح دریا ارتفاع دارد بطور متوسط در طول شش ماه از سال سرعت بادهایی که می وزد 7 الی 10 کیلومتر در ساعت است که همین ویژگی منحصر به فرد آب و هوایی و میکروکلیمایی تولید بذر در این دشت حاصلخیز را با آب و هوای معتدل و با جریان باد پیوسته و مناسب به یکی از مناطق مهم کشوری در تولید بذور پاک و سالم تبدیل نموده است . صد درصد بذر سورگوم کشور در استان اردبیل تولید می شود . صد درصد نیاز به بذر چغندر داخل کشور در استان اردبیل تامین شده و 80 درصد نیاز ذرت بذری کشور نیز در این استان بر آوردمی شود
نیشکاد افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان ارتباط تنگاتنگی با مراکز معتبر تحقیقاتی در سطح بین المللی دارد . موسسه بین المللی سیمیت و همچنین شرک اورالیس فرانسه در خصوص تولید بذور مرغوب و سالم کلزا و حبوبات و کشاورزی حفاظتی فعال هستند .
نیکشاد متذکر شد: درسال اخیر نیز بخشی از طرحهای راکد و نیمه راکد استان در حوزه کشاورزی از تسهیلات سرمایه در گردش بهره بردتد تا زمینه فعالیت هر چه سریع آنان در چرخه تولید مهیا شود.
وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف در نظر گرفته شده در سال «رونق تولید» نیازمند حمایت واقعی و عملیاتی از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بوده و با مشارکت دستگاههای مرتبط امیدوار به تحقق هر چه مناسب این موضوع در سال جاری هستیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل به عنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی شناخته میشود، افزود: در کشورهای پیشرفته جهان ۵۰ تا ۵۵ درصد محصولات خام به واسطه صنایع تبدیلی و تکمیلی آماده سازی شده و در بازارهای جهانی به فروش میرسند.
وی لازمه توسعه کشاورزی را توجه به سامانههای نوین آبیاری دانست و ادامه داد: این سامانهها در افزایش تولید محصولات کشاورزی و صرفه جویی در منابع آبی به عنوان یک ضرورت محسوب شده و با توجه به برنامه موجود در مزارع کشاورزی استان گسترش داده میشوند
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل
28/1/98