رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ساختار جدید نظام صنفی موتور محرکه و صدای رسای بخش کشاورزی بوده و بعنوان بازوی اجرایی و کمکی این سازمان تلقی می شود.
نادر تقی زاده افزود : تشکل های صنفی کشاورزی به لحاظ پتانسیل عظیم کشاورزی استان باید در سطح ملی پیشرو باشند و ما هم وظیفه داریم از آنها حمایت جدی بعمل آوریم.
وی بیان داشت: ویژگی هر تشکل موفق ایجاد خودباوری و مطالبه گری آن می باشد و به همین جهت حضور نمایندگان نظام های صنفی در شوراهای اداری و مراکز تصمیم ساز بخش کشاورزی ضروری به نظر می رسد.
تقی زاده خواستار تسریع در تشکیل و راه اندازی اتاق اصناف کشاورزی استان شد و افزود :برگزاری گردهمایی، همایش، دوره های آموزشی، علمی و فرهنگی و به کارگیری فناوری های نوین به منظور ارتقای سطح دانش، مهارت و توانایی های اعضای نظام صنفی کشاورزی مطابق دستورالعمل آموزشی اتاق کشاورزی ایران نیز باید در دستور کار این تشکلها باشد.
وی خطاب به مدیران شهرستانی جهاد کشاورزی و تعاون روستایی گفت : به منظور صرفه جویی در هزینه های جاری برای استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی، اتحادیه های صنفی و اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان می توانند به صورت مشترک از دفاتر و نیروی انسانی استفاده نمایند.
گفتنی است نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک نهاد اجتماعی و صنفی در راستای دفاع از حقوق و منافع صنفی کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی، هویت بخشی به شاغلان و مشاغل کشاورزی و زمینه سازی حضور فعالان بخش در فرآیند برنامه ریزی و سیاستگذاری بخش کشاورزی به استناد ماده 35 قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی ازتاریخ20 خرداد ماه سال 1387 برای اجرا به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد.و بر این اساس نیز
عنوان نظام صنفی کشاورزی به اتاق اصناف کشاورزی تغییر می یابد و پروانه فعالیت یا کسب کشاورزی به عنوان سند معتبر شغلی محسوب می شود.
دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران خواستار شد
تسریع در اجرای فرآیند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی
دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران از تسریع در اجرای فرآیند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی با ابلاغ شیوه نامه وزیر جهاد کشاورزی خبر داد.
مسعود عدل طلب در جلسه ای که در راستای تشکیل اتاق اصناف کشاورزی و تبیین دستورالعمل صدور پروانه کسب و کار در محل جهاد کشاورزی اردبیل تشکیل شده بود با اعلام مطلب فوق افزود : این ساختار جدید با تصویب دستورالعمل های اداری، مالی معاملاتی و دستورالعمل صدور و تمدید پروانه کسب نظام صنفی کشاورزی توسط اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران، طبق شیوه نامه ابلاغی از سوی وزیر جهاد کشاورزی اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد: با تغییر عنوان نظام صنفی کشاورزی به اتاق اصناف کشاورزی ، کمیسیون های نظارت بر اصناف کشاورزی تشکیل و آغاز بکار خواهند کرد.
مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد با اشاره به اقداماتی برای سازماندهی و تشکیل اتحادیه های صنفی کشاورزی و اتاق اصناف کشاورزی شهرستان ها، یادآور شد: طبق زمان بندی دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران تا پایان سال 1401 تعداد 312 اتحادیه صنفی کشاورزی شهرستان و 625 اتاق اصناف کشاورزی شهرستان در سطح کشور تشکیل می شود.
عدل طلب گفت: کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی مرکز استان و دبیرخانه آن به ترتیب در سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت سازمان تعاون روستایی استان تشکیل می شود.
به گفته ی وی، کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و دبیرخانه آن نیز به ترتیب در مدیریت جهاد کشاورزی و اداره تعاون روستایی شهرستان، مطابق اساسنامه و دستورالعمل های ابلاغی تشکیل خواهد شد.
وی با اشاره به استقرار سامانه جامع بانک اطلاعاتی نظام صنفی کشاورزی، یادآور شد: برگزاری کلاس های آموزش کاربران در سطح شهرستان و استان به منظور ثبت اطلاعات اعضا در سامانه مزبور انجام می شود.
دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران بیان داشت : در بخش دولتی انتظار است که هم در وزارت جهاد کشاورزی و هم سایر دستگاهها و وزارتخانه ها، نظام صنفی کشاورزی را به رسمیت بشناسند و حمایت های جدی و موثرتری از آن بعمل آورند. در موضوع کشاورزان و بهره برداران نیز نیاز است تا شاهد ارتقای عضویت آنان در نظام های صنفی کشاورزی باشیم. چرا که عضویت حداکثری و افزایش تعداد اعضا در هر نهاد و تشکل باعث تقویت و اثر بخشی آن در پیگیری مطالبات حقوقی، شغلی و اجتماعی و تقویت انگیزه های کاری بالاترین مقام اجرایی آن تشکل خواهد گردید.