به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ، خلیل نیکشاد که دردومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی اورگانیک و مرسوم در جمع دانشگاهیان و محققین و نخبگان بخش کشاورزی و دانشجویان مراکز آموزش عالی استان و میهمانان و متخصصین محصولات ارگانیک از کشورهای ترکیه و آفریقا با حضور معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی استاندار اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: در استان اردبیل همه ساله بیش از 420 هزار تن انواع محصولات سردرختی تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز داخلی استان مازاد آن به دیگر استانهای کشور و حتی خارج از کشور صادر می شود . سالانه 230 هزار از اراضی آبی استان به زیر کشت انواع محصولات زارعی می رود .
این مقام مسئول افزود: تنوع اقلیم و شرایط آب و هوایی و کلیمائی به گونه است که این استان به عنوان یک کشور کوچکی است که می توان انواع محصولات سردسیری و گرمسیری و نیمه گرمسیری را در آن کشت نمود و به همین دلیل است که این استان به عنوان ویترین تولید بذور محصولات کشاورزی در سطح کشور مطرح است و می تواند برند ملی وحتی بین المللی خاص خود را داشته باشد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه سخنان خود افزود: اقلیم خزری در مناطق شمالی استان دشت زرخیز مغان را بیش از پیش تقویت می کند این دشت به قدری حاصلخیز است که در برخی از مناطق آن عمق خاک زراعی به بیش از 3 متر می رسد و این نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح دنیا بی نظیر است . دشت اردبیل 1400 متر از سطح دریا ارتقاع دارد در ارتفاع ده متری از سطح زمین بطور متوسط در طی 30 سال گذشته بادی باسرعت 7 متر بر ثانیه می وزد که همین امتیاز خاص و منحصر به فرد طبیعی این دشت را به عنوان یکی ازدشتهای پاک و سالم در سطح کشوری مطرح کرده است .
نیکشاد در ادامه سخنان خود افزود: دشت مشکین شهر در دامنه پر مهر سبلان بیش از 420 گونه گیاه دارویی را پرورش می دهد که در نوع خود در سطح کشور بی نظیر است . تحقیقات و بررسی های تخصصی ثابت کرده است که میزان و تنوع گیاهان دارویی در مناطق جنوبی استان بالاخص شهرستانهای خلخال و مشکین شهر به شناسه دار هستند بیش از 4 برابر کشورهای اروپایی است . همین قابلیت و توانمندی در تنوع تولید گیاهان دارویی امکانات وسیع و گسترده ای را برای سرمایه گذاری در این بخش ایجاد کرده است . بانک ژنی گیاهان دارویی در این استان حقیقتا ً بی نظیر و بی بدیل است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه سخنان خود افزود: استان اردبیل 120 هزار خانوار بهر ه بردار دارد که در زمینه های زرعی و باغی و دامی سرمنشاء خیر و برکت و تولید در استان هستند . دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ، مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی جزو بازوان توانمند تولید درا ستان محسوب می شوند و این مراکز ارتباط تنگاتنگی با سازمان جهاد کشاورزی استان در افزایش میزان تولید انواع محصولات زراعی وباغی و دامی دارند .
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: استان اردبیل قطب کشاورزی و 29 درصد ار مشاغل داخل استان مربوط به این بخش است . این استان به دلیل فعال بودن دو کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس در تراز ملی و فراملی از اعتبار خاص و منحصر به فردی برخوردار است و محصولات تولیدی این مراکز به دیگر استانها و همچنین خارج از کشور نیز صادر می شود .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه سخنان خود افزود: وجود تعداد 11 واحد انسکتریم پرورش حشرات مفید و شکارگر برای مبارزه بیولوژیکی با انواع آفات و امراض در سطح 14 هزار هکتار یکی از نقاط قوت حفظ نباتات و مبارزه اصولی با آنها محسوب می شود پوشش این سطح از مزارع بر روی محصولات زراعی ذرت ، گوجه فرنگی ، پنبه و سویا اعمال می شود که سطح اجرایی شبکه مراقبت و پیش آگاهی شامل مدیریت تلفیقی آفات برای امسال به بیش از 21 هزار هکتار رسیده است که با هدایت و راهبری تعداد 259 کارشناس فنی صورت می گیرد .
وی با اشاره به موارد مهم در حوزه حفظ نباتات گفت : در تولید محصول پاک و اورگانیک توجه به استاندارد تولید ، تکنولوژی مبارزه شیمیایی ، استفاده از مواد بیولوژیک و دانش ژنتیک ، ارتقاء نظام پیش آگاهی ، تحلیل خطر و فن روز آمد بودن هواشناسی کشور و مسائل مرتبط با فرهنگ سازی برای جامعه مصرف کننده و تولید کننده دانش بسیار حائز اهمیت است .
لازم به یاد آوری است همزمان با این کنفرانس نمایشگاهی ازمحصولات اورگانیک در دانشگاه محقق اردبیل برپاست که این سازمان با تعداد دو غرفه میزبان میهمان بازدید کننده است . در این نمایشگاه تعدادی ازمحصولات اورگانیک برای بازدید کنندگان به معرض نمایش گذاشته شده است .
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل
6/3/98