استان اردبیل با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو، رتبه اول کشوری را کسب کرد
استان اردبیل با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو، رتبه اول کشوری را کسب کرد

دوشنبه, 03 شهریور,1404

استان اردبیل با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو، رتبه اول کشوری را کسب کرد

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد که این استان با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو در سال ۱۴۰۳، رتبه اول کشوری را به دست آورده است. عسل سبلان نیز سال گذشته به عنوان بهترین عسل در سازمان مالکیت فکری جهانی ثبت شده است.

احدی عالی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، با اشاره به پتانسیل بالای منطقه سبلان در تولید عسل، گفت: «به برکت وجود دامنه پرگل و گیاه سبلان، این منطقه دارای منابع سرشار و غنی از شهد و گرده بوده و جزو مناطق منحصر به فرد از لحاظ تنوع و کیفیت تولید عسل در دنیا می باشد.»

وی افزود: «عسل سبلان در سال گذشته با همت مسئولین و کارشناسان بخش، به عنوان بهترین عسل توسط سازمان مالکیت فکری جهانی (WIPO) ثبت جهانی شده است.»

احدی عالی، وجود منابع غنی، زنبورداران با تجربه و حرفه‌ای، و ارائه خدمات و آموزش‌های علمی و فنی به‌روز را از جمله عوامل موفقیت استان در این زمینه دانست و اظهار داشت: «طبق سرشماری سال ۱۴۰۳، زنبورداران استان اردبیل به طور میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو تولید کرده‌اند که این میزان، استان را در رتبه اول کشوری قرار می‌دهد.»

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین اعلام کرد که میزان تولید عسل در این استان در سال ۱۴۰۳، ۱۰۲۹۵ تن بوده که این میزان، استان را در رتبه چهارم کشوری قرار می‌دهد. شایان ذکر است که میزان تولید عسل در سال ۱۴۰۲، ۷۴۰۰ تن بوده است.

وی در ادامه گفت: «استان اردبیل با داشتن ۵۱۳ هزار و333 کندوی مدرن، رتبه ششم کشوری را از نظر تعداد کندو دارا است.»

این دستاوردها نشان از ظرفیت بالای استان اردبیل در تولید عسل با کیفیت و اهمیت حمایت از زنبورداران و توسعه این صنعت در استان دارد.
Print

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

x
پرداخت قبوض

آرشیو

دی ان ان