رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل: کشاورزان استان اردبیل سالانه به ۱۶۵ هزار تن کود نیاز دارند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: کشاورزان استان اردبیل سالانه به ۱۶۵ هزار تن کود نیاز دارند در حالی که ۱۰۷ هزار تن معادل ۶۵ درصد نیاز استان تامین میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشارزی استان اردبیل، نوبخت اژدری روز دوشنبه در هشتمین همایش و نمایشگاه آموزشی ـ ترویجی و معرفی سبد کودهای کشاورزی با اشاره به ضرورت تامین مواد غذایی کشور و استان اردبیل را نیازمند افزایش بهرهوری در واحد سطح از طریق تامین کود گفت: انواع کود اوره، فسفاته و پتاسه نقش اساسی در تولیدات کشاورزی دارد.
وی تامین غذای جمعیت در حال افزایش کشور را نیازمند تامین همه زیرساختهای تولید مواد غذایی از جمله کود دانست و افزود: در صورت تامین نشدن کود، حجم تولیدات و نیازهای کشاورزی با مشکل مواجه خواهد شد و کشاورزان نیز با کاهش میزان محصول، رغبت کمتری برای فعالیت در این بخش خواهند داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میانگین میزان مصرف کود در ایران و استان اردبیل را ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار اعلام کرد و ادامه داد: میانگین مصرف کود در دنیا حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم در هر هکتار است.
وی تامین و تولید انواع کودهای مختلف باغی و زراغی استاندارد و مطابق با الگوهای سلامت جمعیتی و زیست محیطی را اساس دغدغه متولیان بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: کارگزاران توزیع کود در استان که عامل توزیع هستند، انتظار داریم که بر اساس نیاز استان اقدام کرده و کودهای سالم و متناسب با نیاز استان را تامین و توزیع کنند.
اژدری برگزاری چنین همایش آموزش و ترویجی را موجب آشنایی کشاورزان، تولید کنندگان و کارگزاران توزیع با انواع تولیدات کود، سموم و کودهای جدید و دانش بنیان معدنی و بیولوژیک ذکر کرد و افزود: در این همایش ها، دانش جدید و فناوری نوین تولید کودهای اثربخش کشاورزی عرضه شده و راهکار مناسب برای حل مشکل شوری خاک و نیازهای خاک به ریز مغذی ها در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی هدف از برگزاری این همایش و نمایشگاه را آشنایی با تولیدات کودهای کشاورزی و مبارزه با آفات و امراض و قارچ کشها اعلام کرد و ادامه داد: ترغیب شرکتهای تولید کننده کود برای تولید کودهای معدنی و بیولوژیک به جای کودهای شیمیایی یکی از سیاست های کلان وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: استفاده از کودهای شیمیایی مسائل و مشکلاتی ایجاد کرده و موجب آلودگی زیست محیطی و برخی عوارض می شود و به همین علت سیاست وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولید و مصرف کودهای معدنی و بیولوژیک است.
وی تاکید کرد: حفظ امنیت و سلامت غذایی جامعه و محیط زیست و کیفیت خاک از اهداف متعالی وزارت جهاد کشاورزی است و بر همین اساس، از شرکتهای دانش بنیان تولید کننده کود که بتوانند بر اساس این سیاست محصولی تولید کنند، حمایت می کند.
اژدری با اشاره به کشت انواع محصولات زراعی و باغی در ۷۸۰ هزار هکتار از اراضی استان که معادل ۴۳.۳ درصد از مساحت استان اردبیل است، اظهار کرد: تولید در این سطح گسترده نیازمند بهره گیری از فناوری و دانش نوین است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اردبیل نیز، این همایش و نمایشگاه را محلی برای آموزش، ترویج و معرفی سبد کودی محصولات کشاورزی به منظور حمایت از تولید کنندگان داخلی اعلام کرد و گفت: در این رویداد تخصصی یک روزه، کشاورزان و کارگزاران مراجعه کننده با آخرین محصولات کود تولید شده در کشور آشنا می شوند.
راهب مسافر با اشاره به عقد قرارداد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اردبیل با ۹۲ شرکت تولید کننده کود در کشور برای توزیع محصولات آنها در بین کشاورزان افزود: ۷۶ کارگزار فعال توزیع کود در استان اردبیل فعال است که کودهای یارانهای و غیر یارانهای را در بین کشاورزان استان توزیع می کنند.
وی بیان کرد: در همایش و نمایشگاه امروز ۲۰ شرکت برتر تولید کننده کشوری کود از استانهای مختلف از جمله تهران، گیلان، مازندران، خراسان، سمنان، یزد، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل حضور دارند که محصولات خود را به نمایش گذاشتهاند.
گفتنی است، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۳ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۸۰ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در ۴۰ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر چهار میلیون تن محصول کشاورزی توسط ۱۲۰ هزار بهرهبردار حوزه کشاورزی استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.