به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی،
به نقل از خبرگزاری ایرنا، در جلسه علنی روز سهشنبه(۳۰ خردادماه) مجلس شورای اسلامی، بررسی برنامه و صلاحیت محمدعلی نیکبخت برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی و اخذ رأیاعتماد در دستور کار قرار گرفت و پس از ارائه گزارش کمیسیون جهاد کشاورزی و نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی، نیکبخت با ۱۹۸رای موافق،۴۰ رای مخالف و ۱۰رای ممتنع از مجموع ۲۴۸ به عنوان وزیر جهادکشاورزی انتخاب شد.
نامه آیتالله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور، به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شواری اسلامی درباره معرفی محمدعلی نیکبخت به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی روز سهشنبه (۲۳ خردادماه) هفته گذشته مجلس شورای اسلامی، اعلام وصول شد.
مهندس محمدعلی نیکبخت، فعالیتهای اجرایی و مدیریتی در ردههای بالای وزارت جهاد کشاورزی از جمله معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، ریاست جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان و ریاست هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران را در کارنامه دارد.
در ادامه مهمترین بخشهای برنامه مهندس نیکبخت برای وزارت جهاد کشاورزی را که در مجلس شورای اسلامی و در دفاع از خود مطرح کرد، میخوانید:
- توسعه متوازن همه اجزای زنجیره ارزش با تاکید بر ترمیم و تکمیل زنجیرههای ارزش ملی، استانی و منطقهای، نقش آفرینی و مشارکت مردمی در سرمایه گذاری، کاهش نوسانات تولید و بازار و کاهش محدودیت کشاورزی و ریل گذاری برای تامین امنیت کشاورزی و رشد تولید از جمله جهتگیریهای دیگر برنامههایمان است لذا تلاش میشود در همه ارکان بخش کشاورزی و غذا به ویژه هستههای اول تولید خودکفا شویم.
- امروزه در حالی که نرخ خاک سازی در ایران نیم تن در هکتار برآورد می شود، شاهد فرسایش ۵ تا ۱۶ تن و تخلیه عناصر غذایی هستیم. در این راستا مقام معظم رهبری نیز فرمودند که قضیه خاک از قضیه آب مهم تر است. مسأله دوم آب است و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی جدی ترین عامل محدودکننده دستیابی به امنیت غذایی است.
- در بحث آب توانمندسازی جوامع مختلف، نفوذ تجهیزات آبیاری مناسب ، مرمت قنوات، توسعه اینترنت اشیاء، توسعه شبکه های آبیاری و... از جمله مواردی است که مورد توجه قرار دارد.
- آمار حاکی از ناپایداری شدید در خودکفایی دارد، تولید بیبرنامه نمیتواند امنیت غذایی پایدار را رقم بزند. در ۶ سال اخیر نوسانات خودکفایی در تولید گندم، برنج، شکر و جو را داشتیم یعنی گاهی خودکفا و گاهی وارد کننده بزرگ بودیم.
- دسترسی به امنیت پایدار غذایی با روشهای گذشته میسر نیست، کشاورزی به بازنگری عمیق و طرح تحولساز نیاز دارد ما برای خودکفایی در محصولات کشاورزی برنامه داریم.
- مهمترین برنامه برای تولید پایدار و بهره وری تحت عنوان حمایتهای نرمافزاری و سختافزاری از تولید کنندگان است. تولید کننده نباید نگران تامین مواد اولیه تولید خود باشد. امروز تولید محصولات کشاورزی در ایران در شرایط بسیار کمنهاده و بدنهاده است به همین دلیل بخش عمدهای از خلأ عملکرد به این موضوع بر میگردد.
- قول میدهیم با بهره گیری از همه امکانات دولتی و خصوصی، تکمیل نظام تامین و توزیع نهادهها را ساماندهی کنیم.
- نباید تامین مواد اولیه انحصاری باشد، تولید کنندگان با این شرایط انگیزه لازم برای تولید محصولات راهبردی ندارند که باعث کمبودهای اساسی میشود. باید حمایتهای لازم از کشاورزان صورت گیرد.